Loading
Sep 21, 2016

Design workshopot tartottunk a Cafeblog bloggereinek

“Miért fontos a jó design?” címmel egy grafikai workshop megtartására kért fel minket Magyarország legnagyobb női blogszolgáltatója*, a Cafeblog. A megkeresést nagy örömmel fogadtuk, a téma fontosságát mi sem bizonyítja jobban, mint hogy az eseményen igen szép számmal vettek részt a legkülönbözőbb témájú blogok alkotói, hogy megtanulhassák, hogyan tudnak blogjaiknak még szebb megjelenést adni.

 

Tudta?

Mintegy 20 blogger vett részt a workshopon, akik a legfontosabb nőket érintő témákban írnak (otthon, DIY, gasztro, lélek, pszichológia, nőiség/ anyaság, önbizalom, divat stb). A nagy érdeklődésre való tekintettel a workshopot streamelték, így külsős érdeklődők is élőben hallgathatták az anyagot. A workshop leginkább gyakorlati jellegű volt, egy rövid elméleti bemutató után közösen próbáltunk ki olyan trükköket, ami segítségével akár otthon is könnyen szebbé varázsolhatja bárki a blogfelületeit.

Rövid elméleti oktatáson mutattuk be azt az 5 tippet, ami segít abban, hogy egy meglévő design-t szebbé varázsolhassunk:

  1. mire figyeljünk a képek kiválasztásánál
  2. betűválasztás fontossága
  3. színek kiválasztása és a választásban rejlő veszedelmek
  4. tagolás fontossága
  5. hogyan tegyük jobban navigálhatóvá az oldalunkat/ blogunkat?

A rövid elméleti kitekintés után, olyan ingyenes szoftvereket és online programokat mutattunk be a részvevőknek, amivel ingyenes képeket kereshetnek az interneten, megtanulhatnak infografikákat szerkeszteni és online szerkeszthetnek meglévő képeket.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

*A Cafeblog VIP bloggereinek 97%-a nő.